Overslaan en naar de inhoud gaan

Om als jongere een christen te zijn, dat valt vandaag aan de dag niet mee. De kans is heel groot dat je in een klas of op een sportclub één van de weinigen bent die bv. bidt, de bijbel leest en naar de kerk gaat. En om het dan vol te houden...

Catechisaties zijn bijeenkomsten waar we als jongeren proberen te ontdekken Wie God voor ons is, hoe de boodschap van de Bijbel ons kracht wil geven en ons leren wil hoe we leven moeten en hoe we het vol kunnen houden.

Van harte welkom bij deze bijeenkomsten!

Wanneer worden die gehouden?

Op maandagavonden in het 'Trefpunt', op de volgende tijden:
18.15 - 19.00 uur: 12 t/m 16 jaar
19.00-19:45 uur: 17 t/m +/- 20 jaar

En als je ouder bent dan 20/25 jaar... Dan nog naar catechisatie?

Als je vanaf je twaalfde naar catechisatie gaat, hoelang blijf je dat dan doen? Totdat je belijdenis van het geloof gaat afleggen. En daar bestaat geen vaste leeftijd voor.

Misschien dat jij, die 20/25 jaar al voorbij bent, nog niet die stap van belijdenis wilt maken. Misschien is dan de 20/25 plus groep iets voor jou!

De groep hoopt dit seizoen 5 keer bij elkaar te komen:

3 keer in 2020 en 2 keer in 2021.

Doel is om met elkaar te praten over de Bijbel, geloof en twijfel, kerk en allerlei zaken in de samenleving waar je als jongere in deze tijd mee te maken hebt.

Belijdeniscatechisatie

De één leeft naar het belijdenis doen van het geloof toe en de ander stelt het uit. In wie je je dan ook herkent, we nodigen je van harte uit om dit seizoen naar de belijdeniscatechisatie te komen.

"Ja maar, als ik kom, moet ik dan met Pasen 2021 belijdenis van het geloof afleggen?" Nee, niemand kan je dat opleggen, want het is je eigen beslissing.

En het kan heel goed zijn dat de belijdeniscatechisatie een rol zal spelen om tot die beslissing te komen, hetzij in 2021 of op een ander moment.

We praten op de belijdeniscatechisatie over geloven, de betekenis van de Bijbel, bidden, kerkgang, over vertrouwen en twijfel, over gaven die God geeft en hoe we die mogen gebruiken, enz.

Voor meer informatie of data?

Neem contact op met dominee Gerrit Nijland

telefoon: 038-7503480