Overslaan en naar de inhoud gaan

De leeskring komt 1 keer in de maand in het winterseizoen bij elkaar en leest ter voorbereiding een hoofdstuk uit een theologisch boek. 
Er wordt een boek gekozen dat vormend is of een thema dat in kerk of samenleving in de belangstelling staat.

Vorig jaar was dat het boek van Arjan Plaisier, Zorg voor de ziel, spiritueel leven vanuit de christelijke traditie, Kok Boekencentrum Uitgevers, Utrecht 2020.

Een citaat uit dit boek: "Spiritualiteit is vaak verbonden met 'innerlijkheid'. Spiritualiteit  gaat verder dan een opvatting, een mening, en zelf een levensovertuiging. Het gaat dieper en raakt het hart, de ziel, de geest, de binnenkant van de mens. Niet toevallig wordt spiritualiteit  vaak als een breken met de oppervlakte van het dagelijks bestaan beleefd. Dat vraagt om inkeer, concentratie, stilstaan en vatbaarheid voor de diepere dimensie van het leven". (pagina 11 en 12)

Het komende winterseizoen willen we de eerste keer nog een hoofdstuk uit dit boek bespreken. Daarna maken we gezamenlijk een keuze: òf verder met dit boek, òf een ander boek.

De kring is bedoeld voor gemeenteleden van alle leeftijden.

 

De volgende data en inhoud zijn gepland:
3 oktober        hoofdstuk 6: De weg van het gebed
7 november
12 december
16 januari
13 februari
20 maart

De leeskring komt in het 'Trefpunt' bij elkaar van 20.00 tot 21.30 uur en staat  ook dit jaar onder leiding van Asje Palland.

Opgave vooraf bij hem, graag ook door degenen die vorig jaar meededen, via de mail: a.palland [at] hervormdmastenbroek.nl (a[dot]palland[at]hervormdmastenbroek[dot]nl)

 

Contactgegevens


Asje Palland
telefoon: 038-3446598
e-mail: a.palland@hervormdmastenbroek.nl