Overslaan en naar de inhoud gaan

Adventsproject kindernevendienst en ontmoetingsdienst 

De tijd van advent is een tijd van wachten. Het woord ‘advent’ betekent ‘komst’: we wachten op de komst van Jezus. We zien uit naar zijn geboorte en zijn komst als mens op aarde. Dat vieren we met Kerst. Ook wachten we er in deze tijd op dat Hij terugkomt uit de hemel. 

Dit wachten zien we al in de Bijbel. De mensen in de Bijbel wachten elk op hun eigen manier op Jezus.

 

De kinderen van de kindernevendienst hebben afgelopen zondag 20 november een boekje en een poster over dit thema meegekregen naar huis. Van de eerste zondag van advent tot en met Kerst is er elke dag iets leuks te tekenen, puzzelen, lezen of om over na te denken. De poster kan opgehangen worden en daarop kan elke dag van de adventstijd een sticker geplakt worden. Zo kunnen de kinderen ontdekken welke Bijbelse figuren, elk op hun eigen manier, wachten op Jezus. 

 

Op zondag 27 november begint de adventsperiode. Deze zondag is er een ontmoetingsdienst. We sluiten met het thema voor deze dienst aan bij het thema van de kindernevendienst: Ik kan niet wachten! Eerste advent staat het Bijbelverhaal uit de brief van Jakobus, over de boer die geduldig op de regen wacht, centraal. Net zoals de boer, wachten wij ook geduldig op de dag dat Jezus terugkomt. Wachten op de dag dat Jezus terugkomt.

De dienst begint om 10 uur en wordt geleid door Ds. Gerrit v.d. Berg uit Grafhorst. Verschillende personen, jong en oud, zullen een bijdrage leveren in de dienst. 

Welkom iedereen in deze dienst, alsook na afloop in het Trefpunt voor een ontmoeting met elkaar bij koffie/thee/ranja!

 

Naast dat de kinderen met een boekje en een poster voor thuis toe kunnen leven naar Kerst, zal er ook een poster voor in de kerk zijn. De poster laat de verwachting van de Bijbelse personages zien in dit adventsproject zien. Elke zondag zal er een sticker geplakt worden: op de eerste zondag van advent de boer. Op de zondagen daarna ontdekken we hoe Maria, Jozef, Simeon en Hanna, en de wijze mannen elk op hun eigen manier wachten op de vervulling van Gods belofte. 

De kring wordt steeds groter. De wereld wacht. Wacht je mee?

 

Oefent u/jij het projectlied ook alvast mee?

https://vimeo.com/766497060?embedded=true&source=vimeo_logo&owner=28518751