Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomercollectecollecte 16 juli voor IZB pioniergemeente: Rotterdam Charlois

Als zendingscommissie, en als gemeente, willen we ook binnen Nederland meer betrokken raken bij de verspreiding van het evangelie.

Daarom willen we meer de samenwerking opzoeken met de IZB. We hebben een zogenaamde pioniersplek uitgezocht waar we betrokken bij willen raken. Hier zullen jullie in de toekomst nog meer over gaan horen. Hieronder volgt meer informatie over dit project.

Rotterdam Charlois

Bijbelgetrouw, in de traditie van de kerk der eeuwen. Maar tegelijk eigentijds, zodat ook nieuwkomers zich thuis voelen. Zo kun je de sfeer van pioniersgemeente Rotterdam Charlois het beste samenvatten.

We hebben het over de Oude Kerk van Rotterdam Charlois, een van de drie locaties van Noorderlicht. Pionier Corine Zonnenberg geniet van de diversiteit van deze wijk: mensen uit allerlei culturen en uiteenlopende sociale lagen. Op zondag komen er gemiddeld zo’n 50 mensen bij elkaar, onder wie veel zoekers en studenten. Na de dienst wordt er steevast soep gegeten. ‘Zo bouwen we aan een gemeenschap waar mensen zich welkom en thuis voelen.’

Voor mensen die het toch nog spannend vinden om een kerk binnen te gaan, is er een mooie instap-activiteit: iedere week wordt er een bootcamp georganiseerd. Ruim twintig mensen doen met regelmaat mee. ‘Het is leuk om te zien hoe laagdrempelig sporten is’, aldus bootcamptrainer Maurice. Het blijft niet bij sporten. ‘Ik hoor tijdens de oefeningen dat mensen ook in gesprek gaan over het leven en over geloof.’

Wij kunnen ons missionaire werk niet doen zonder uw gebed. 

Ook uw financiële steun is nodig, vandaar een collecte die op zondagmorgen 16 juli gehouden zal worden.