Overslaan en naar de inhoud gaan

Kom, o Heilige Geest,

wij wachten op U.

Vervul ons met Uw kracht,

Heil’ge Geest kom nu.

 

Zondag 12 mei is de zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren die ook wel de ‘Wezenzondag’ genoemd wordt. Het is ontleend aan Johannes 14:18 ‘Ik laat jullie niet als wezen achter, Ik kom bij jullie terug.’ De leerlingen waren ‘alleen’ achtergebleven, toen Jezus opgenomen was naar de hemel. Maar wel met een belofte: er komt hulp. 

Op Wezenzondag staat het uitzien naar de komst van de Heilige Geest centraal. Want alleen met de hulp van de Geest is het mogelijk om het geloof vol te houden. 

Ook wij hebben de hulp van de Heilige Geest nodig om het te kunnen blijven volhouden. Goed om te beseffen dat wij elke dag weer de hulp van boven nodig hebben, afhankelijk te zijn van de Geest, in verwachting leven van de Geest. 

Dit thema zal centraal staan in de ontmoetingsdienst op deze Wezenzondag 12 mei. Proponent Jeffrey Bredenhoff uit Wierden zal de dienst leiden en muzikale medewerking zal er weer van verschillende gemeenteleden zijn. Na afloop is ook iedereen weer welkom in het Trefpunt om elkaar daar te ontmoeten met koffie/thee/ranja en wat lekkers. Tot dan!